Døde vaksineskeptiker Cirsten Weldon av Covid, slik Dagbladet og Faktiskno påsto?
Cirsten Weldon

Døde vaksineskeptiker Cirsten Weldon av Covid, slik Dagbladet og Faktiskno påsto?

Tema : Helse


Dato opprettet: 03.05.2022
Sist oppdatert: 02.03.2023 kl. 15.37
Hvem som ytrer påstand: Dagbladet og Faktisk.no

Påstand fra Dagbladet og Faktisk.no :
Påstanden fra Dagbladet er at Cirsten Weldon døde av Covid-19. En person som var aktiv covid19 vaksineskeptiker med over 30.000 følgere på Facebook.Usant!


Totalt:
4
For:
1
Mot:
3
Poeng:
1

Kilder:

Kun folk som støtter prosjektet kan se kilder

Få tilgang her

Kilder "For" er kilder som støtter påstanden. Kilder "Mot" er kilder som motbeviser påstanden.

Bakgrunn for saken

Dagbladet og faktiskno kommer med en ganske drastisk påstand om at den populære QAnon-støttespillen med over 30 000 følgere på Facebook døde av covid-19. 

Torsdag 6. januar 2022 døde hun ved St. John's Hospital.  
 
Faktiskno
Faktiskno drar også paralleller til uttalelser om Donald Trump fra QAnon, hvor støtte til Trump skulle være relativt for saken.  Faktiskfakta undrer på hva dette har med hennes død å gjøre, og generell "Faktasjekking". Det er hvert fall ikke slik Faktiskfakta jobber med kildeundersøkelse og faktasjekking. 
 
Sitering: "Faktasjekk-nettstedet Faktisk.no skriver QAnon tror at verden er styrt av djeveldyrkende barneovergripere, ser på Donald Trump som en messias-skikkelse, og bidrar til å spre feilinformasjon om coronaviruset."
Noe kilde om saken har vi her 

Vi kunne ikke finne denne kommentaren fra faktiskno og antar at de har skjønt at denne saken ikke er troverdig og dermed fjernet i etterkant. Som sikkert mange har sett, så har faktiskno sluttet med faktasjekking men driver nå "artikler" eller "blogging" i sammarbeied med Dagbladet, VG og NRK. (Rød sosialetisk media) 
 
Link til kilde på dette 
 
De faktiske forhold
Som vanlig baserer faktiskfakta seg på kilder og ikke på hva noen har uttalt seg på et forum som f.eks om Donald Trump. 

En nærme titt på kildene beviser at Cirsten Weldon faktisk ikke døde av covid19 i det heletatt men av bakterien pneumonia og infeksjonen av denne. 

Kilde bevis
 
Legene på St. John's Hospital Camarillo vil ikke påstå at hun døde på grunn av covid-19, og
gir da ingen tvil om at hun lå på respirator på grunn av bakterien pneumonia  son kan være veldig dødelig kombinert med underliggende problemer.  Bilde kan lett misstolkes som at hun lå på respirator med covid-19 noe som da ikke er korrekt i følge legene på St. John's Hospital.  

Sitering " Heavy contacted the Ventura County Medical Examiner’s office to confirm Weldon’s death and find out the cause of death"

 
Kilde
 
Link til hennes instagram side 
 
Link til hennes BitChute 
Liker du artikkelen? Støtt Faktiskfakta her
For å lese hele faktasjekken og avsløringer, må du ha en aktiv konto.

Kjøp konto her

Poengsystemet er basert på en algoritme utviklet av faktiskfakta, som sjekker troverdigheten til kilder og andre faktiske variabler for saken.Del denne websiden med alle